zondag 5 april 2009

De eerste foto's met de nieuwe vlieger (Tessie)


Op de voorgrond een vlakte wit zand. Dit wordt speciaal voor de "Meierblis" aangelegd. Dit grote vreugdevuur wordt op 30 april 's avonds ontstoken, en is al een hele oude Texelse traditie. Bij ieder dorp is een grote meierblis. Vroeger waren er meerdere per dorp. b.v. een Katholieke en een Protestantse meierblis. Het ging er vooral om welke groep of dorp de grootste meierblis had.
Deze werden vaak door jongelui bewaakt omdat leden van andere geloven of dorpen probeerde om hem al voortijdig in de brand te steken.
Over heel Texel branden op Koninginnendag zo'n 125 "Blissen", bij particulieren.
Vaak heel gezellig met de nodige koek en zopie"s, en uiteraard de nodige flessen drank. Veel jongelui blijven hier tot diep in de nacht rondhangen etc.



Eén van de vele landweggetjes in de omgeving van Den Burg. Dit paadje is gemaakt van schelpen, en aan weerzijde "Tuunwallen". Deze typisch Texelse terreinafscheidingen zie je nog veel in het oude gedeelte van Texel. Het is erg leuk om hier zomers doorheen te fietsen. Altijd lekker warm en een prachtige plantengroei op de Tuinwallen. Ook kom je er niet veel andere fietsers tegen, omdat het bij de toeristen niet erg bekend is waar deze weggetjes zijn en waar ze heen gaan.

2 opmerkingen:

Middle Ditch zei

I love the idea of taking photographs with a kite. It gives an unique view of your lovely island

Dick zei

Nou Gerard dat gaat goed zo.
Zodra het mogelijk is kom ik kijken naar de nieuwe vlieger.